Rakott kelkáposzta
hozzávalók
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 40 dkg darált sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 15 dkg rizs
- 1 teáskanál só
- 4 dl tejföl
- kevés köménymag
Elkészítés
Miközben a leveleire szedett kelkáposzta fő a sós,- köménymagos vízben, egy másik edényben megfőzzük a zacskós rizst. Lehet olyan rizst is használni, amit meg kell párolni, de fölösleges, mert csak sokkal több ideig tart, és ugyanolyan íze van. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, kb. 3-5 másodpercig együtt keverjük, majd fél dl vizet öntünk hozzá, hogy ne égjen meg a pirospaprika. A húst is hozzátesszük, majd megvárjuk míg kifehéredik és elfővi a levét. Majd kis vízzel felengedjük, készre főzzük kb. 30 perc alatt. Nagy tűzálló edényt kiolajozunk, kibéleljük a levelekkel, beletesszük a rizs felét és a hús felét. Erre ismét a kelkáposzta, majd a maradék rizs, és pörkölt kerül. Végül az egészet kellevelekkel borítjuk be, leöntjük a tejföllel összekevert pörköltlével és nagy hőfokon (220 fok) addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.